Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 11 Mayıs – 19 Haziran 2015 tarihleri arasında “Lezzet Atölyesi” gerçekleştirilecek. DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) ve DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle organize edilen “Lezzet Atölyesi”ne katılanlar tanınmış şefler eşliğinde çeşiti yiyeceklerin yapımını ve sunumunu öğrenerek, kurs sonunda “Amatör Aşçı Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.
DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ - SEM ile beraber hazırlanan kursların DAÜ Turizm Fakültesi Demo 2 Mutfakta, 18:00 – 21:00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek, her etkinlik için grupların 10 kişiden oluşacağını ve kısıtlı kontenjan nedeniyle katılmak isteyenlerin bir an önce müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.
Üniforma, ekipman ve malzemelerin Üniversite tarafından karşılanacağını ifade eden Dekan Prof. Dr. Kılıç, kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini, 12 saati (4 kurs) tamamlayan katılımcıların ise ayrıca “Amatör Aşçı Sertifikası” almaya hak kazanacağını ifade etti.
Dekan Prof. Dr. Kılıç, gerçekleştirilecek olan kursların zengin eğitim kadrosunun sadece bölüm öğrencileri için değil, amatör ruhlu katılımcılar için de kaçırılmayacak fırsatlar sunduğunu belirtti. Eğitim kadrosunda, kitapları 5 dilde basılmış, yemek kitaplarının Pulitzer’i kabul edilen GOURMAND tarafından ödüllendirilen mutfak araştırmacısı Gourmand ödüllü Şef Ömür Akkor, Ankara’da Chef Akademi adındaki mutfak okulunda Divan Otellerindeki deneyimlerine devam etmekte olan Şef Ali Açıkgül, Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans ve yüksek lisans diplomalarına ek olarak İngiltere’de City & Guilds’den Mutfak Sanatları alanında diploma sahibi olup, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Şef Öğretim Görevlisi Kurtuluş Özbaşar, İngiltere’de City & Guilds’den Mutfak Sanatları alanında yüksek diploma sahibi olup, İstanbul Uluslararası Gastronomi yarışmasında bronz madalya sahibi Master Şef Pembe Yılmaz, İngiltere’de City & Guilds’den pastacılık alanında diploma sahibi olup, uluslararası pastacılık yarışmalarında altın madalya sahibi Uzman Şef Pınar Barut ve DAÜ Deniz Tesisleri Mutfak Şefi Osman Parlak’ın yer aldığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Kılıç, İtalya, Fransa, Uzakdoğu, Japonya, İspanya, Meksika, Amerika mutfaklarının yanı sıra, pasta ve ekmek yapımı ile ilgili kurslara yoğun ilgi beklediklerini ifade etti.
Kurslara katılmak veya daha detaylı bilgi almak isteyenler DAÜ-SEM’in 630 2471 veya 630 2482 numaralı telefonlarına müracaat edebilirler.