İçeriğe git

DAÜ Hakkında

Uluslararası Kariyer

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 1979 yılında eğitim hayatına başlamış olup tüm programları TC YÖK tarafından onaylanmıştır

Gelişmiş altyapısı, nitelikli öğretim kadrosu, dünyanın 110 ülkesinden gelen 16,000 öğrencisi, 35 ülkeden 1,100'ün üzerinde öğretim elemanı, İngilizce eğitim veren programları, ikinci ve üçüncü bir yabancı dil öğrenme olanağı, öğrenci değişim programları, zengin spor, sosyal ve kültürel etkinlik olanaklarına sahip uluslararası akreditasyonları, uluslararası öğretim ortamı ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi, öğrencilerini yaratıcı, girişimci, küresel düzeyde rekabete hazır gençler olarak yetiştirmekte ve onları uluslararası kariyer için eğitmektedir.

DAÜ’de 12 Fakülte ve 4 Yüksekokulda toplam, 107 ön lisans ve lisans, 103 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır.

DAÜ, 3000 dönüm arazinin üzerine yayılmış eğitim binaları ve laboratuvarlarıyla, kapalı ve açık spor salonları ve kültür faaliyetleriyle, eşine az rastlanan bir kampüs üniversitesidir.

Uluslararası Standartlarda Eğitim

Uluslararası akreditasyonlara büyük önem veren DAÜ’nün uluslararası bilimsel kurumlardan alınmış saygın akreditasyonları vardır.

DAÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu’nun tam üyesidir. Uluslararası akreditasyonlara büyük önem veren DAÜ’nün uluslararası bilimsel kurumlardan alınmış saygın akreditasyonları vardır. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin Amerika’da Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ABET’den akreditasyonu vardır. Bu akreditasyon mühendislik alanında dünyadaki en prestijli akreditasyondur ve DAÜ ile birlikte Türkiye’de sadece beş üniversite bu akreditasyona sahiptir.

Ayrıca, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü NAAB akreditasyonuna sahiptir. DAÜ Mimarlık Bölümü, dünyada bu akreditasyona sahip 8. program olmuştur. İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme ve Finans Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu’nun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü ise FIBAA, Fen Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı AHPGS akreditasyonuna ayrıca Psikoloji programı TPD (Türk Psikologlar Derneği) üyeliğine sahiptir. Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitim Bölümü ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nün AQAS akreditasyonu bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Turizm Fakültesi TEDQUAL ve City&- Guilds, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu programları ASIIN akreditasyonuna sahiptir. Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nun ise Pearson Assured akreditasyonu bulunmaktadır. Ayrıca, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Türkiye’de sadece üç üniversitenin üye olduğu AACSB’ye üyedir. Bunlarla birlikte, Sağlık Bilimleri Fakültemiz COHEHRE üyeliğine sahip KKTC’den ilk fakültedir. Ayrıca, Eczacılık Bölümü FIP üyeliğine sahiptir ve bu üyeliğe sahip olan KKTC’den ilk TC’den ise 2. bölümdür.

DAÜ Dünya Üniversiteler Sıralamasında 601-800 Bandında

Dünya’da yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2 Eylül 2021 Perşembe günü, Dünya’nın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Sıralamada üniversiteler Eğitim, Araştırma, Bilgi Paylaşımı ve Uluslararası Bakış Açısı üzerinden değerlendirildi. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), tüm dünyada yaşanan genel düşüş ve listeye yeni eklenen 136 üniversiteye rağmen, 801-1000 bandından büyük bir yükselişle 501-600 bandında yer aldı.

Çift Diploma, Ortak Diploma Program ve İşbirliklerimiz

Program Listesi

Çift Anadal ve Yandal Uygulamaları

DAÜ öğrencilerine bir alanda uzmanlaşma şansı verirken diğer alanlarda da kendilerini geliştirme şansı sunmaktadır. DAÜ programlarına kayıtlı öğrenciler arzu etmeleri ve gerekli koşulları sağlamaları halinde çift anadal ve yandal uygulamalarından yararlanabilirler.

Öğrenci Değişim Programları

Öğrenci Değişim Programı, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrencilerin DAÜ’nün işbirliği içinde olduğu 13 farklı ülkedeki birçok üniversiteden birinde, bir veya iki dönem eğitim görebilecekleri müthiş bir olanaktır. Dünya genelindeki seçkin kurumlarla özenle yapılan bu işbirlikleri sayesinde, DAÜ’lü olan her öğrenciye Amerika, Kanada, İtalya, Avusturya, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde eğitim görme ve eğitim sonunda elde ettikleri kredileri DAÜ’ye aktarma şansı verilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu Öğrenci Değişim Programı’ndan öğrencilerimizin daha kolay bir şekilde yararlanabilmesi için Uluslararası Ofis’te bulunan tecrübeli bir ekip, her öğrenciye çıkacakları bu yolculukta yardımcı olmak için bireysel danışmanlık yapmaktadır. Öğrenci Değişim Portfolyosu’na her geçen gün yeni üniversiteler ve ülkeler ekleyen DAÜ, daha çok öğrenci için daha çok imkan sunmaktadır.

Çok Geniş ve Koşulsuz Devam Eden Burs İmkanları

Devamını Oku

DAÜ’ye burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin bursu İngilizce Hazırlık eğitimi gerektiren programlarda bir yıl, lisans/ön lisans programlarında da normal eğitim süresi kadardır. Öngörülen sürede mezun olamayan %100 veya %75 burslu öğrenciler mezun oluncaya kadar her dönem o yıl yerleştirilen öğrencilerin ödemekle yükümlü oldukları yeni öğrenim harcı üzerinden %50 burslu ödeyerek kayıt yapabilirler. %25 veya %50 burslu öğrenciler ise mezun oluncaya kadar her dönem o yıl yerleştirilen öğrencilerin ödemekle yükümlü oldukları yeni öğrenim harcını %25 veya %50 burslu ödeyerek kayıt yapabilirler. Birden fazla burs ve/veya indirim hakkı kazanan öğrenciler bu hakların yalnızca birinden yararlanabilir.

Nitelikli ve Zengin Bir Kampüs Yaşamı

DAÜ öğrencilerine ve çalışanlarına sosyal ve kültürel aktivitelerle zenginleştirilmiş renkli ve kaliteli bir kampüs yaşamı sunar.

DAÜ öğrencileri çok geniş spor olanaklarından yararlanırlar. Tartan zeminli atletizm pistine sahip 5,000 kişilik stadyum, kardiyo merkezi, spinning salonu,TRX salonu ve 66,500 m2’lik açık spor alanı ile kapalı alanda yapılan her türlü spor etkinliğinin gerçekleştirilebileceği 3,500 kişilik LMP Spor Sarayı DAÜ öğrencilerinin kullanımındadır.

Kendilerine ait Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nde özel ofisleri bulunan 50’yi aşkın öğrenci kulübü ile Uluslararası Merkez altında faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birlikleri, kampüsteki yaşamı renkli, nitelikli ve zengin kılan çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğin düzenleyicisidirler.

DAÜ’de, 9 uzman doktorun görev yaptığı tam donanımlı, özel ambulansı bulunan Sağlık Merkezi yanında 30’u aşkın özel amaçlı Araştırma Merkezleri vardır. Bunlardan bazıları doğrudan öğrencilere hizmet veren birimlerdir. Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi DAÜ öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş ve dileyen tüm öğrencilerin yararlanabildiği merkezlerdir.

İçerisinde kongre ve konferans odaları, sergi salonları, müzeler ve sanat atölyelerinden oluşan dünya standartlarında yapı ve donanıma sahip Kıbrıs'ın en büyük kültür ve kongre merkezi olan Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı, Üniversitenin kuzey doğusunda denize 500 metre mesafede DAÜ Beach Club'ın yanında Gazimağusa'da yer almaktadır. Açılışı 18 Şubat 2013 tarihinde yapılmıştır.

Sınırsız Barınma Olanakları

Kampüsteki modern yurtlarda 11000 öğrenciye barınma imkanı sağlanmaktadır.

Yurtlar

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu