Genel Bilgi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nın amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi ve yönetici olmaya aday, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef aşçılar yetiştirmenin yanı sıra, konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinde eksikliği hissedilen, nitelikli ve eğitimli eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.
Bu amaca ulaşabilmeyi hedeflediğimiz programımız, öğrencilerimizin bilgi üreten ve bu bilgiyi geliştirip uygulayabilecek beceri ve yetenekle donanımlı yönetici adayları olarak yetişmesini sağlayacak şekilde analitik düşünme ve iletişim becerilerini yükseltecek, yaratıcı ve araştırmacı olmalarını teşvik edecek şekilde hazırlanmıştır.
Dört yıl süreli programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında Lisans diploması alırlar. Konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinin yapısına uygun olarak öğrenciler, teorik eğitimlerinin yanı sıra, konaklama işletmeleri ile restoran mutfaklarında ve benzer işletmelerde 1. ve 3. sınıf sonunda 75’er iş günü süreli staj yapmak suretiyle mezuniyet koşullarını yerine getirmektedir.
Eğitim / Öğrenim
Programımız; bölgemizde ve dünyada önde gelen otellerle yiyecek ve içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu, dünya mutfakları ve yerel mutfaklar konusunda donanımlı şef aşçı adayları yetiştirmektedir. Programımızın eğitim dili Türkçe olup, teorik ve pratik dersler öğrencilerimize deneyimli ve sektör tecrübesi olan kadrolar tarafından verilmektedir.
Olanaklar
Fakültemizde öğrencilerimize birçok imkan sunulmaktadır. Fakültemizde bulunan mutfaklar ve restoranlara ek olarak 2013-2014 akademik yılında yeni uygulama mutfağımız ve restoranımız da hizmete girecektir. Bunun yanında tüm dersliklerimizde sürekli internet erişimi, projektörler ve bilgisayarlar bulunmaktadır. Öğrenciler tüm hocalarımızı belirlenmiş ofis saatlerinde ziyaret edebilir ve bire bir olarak sorularını yöneltip daha çok bilgi alabilirler.
Kariyer Olanakları
Öğrencilerimiz, daha staj esnasında staj yaptıkları işletmelerinden iş teklif almaktadır. Turizm sektörünün yiyecek ve içecek alt sektörlerinde konaklama ile iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar. Öğrencilerimiz, öğrenimleri sırasında 5 veya 4 yıldızlı konaklama işletmelerinde gerçekleştirecekleri sektör stajları ile, işletmeleri yerinde tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Arzu eden öğrencilerimiz için, yurt dışındaki konaklama işletmelerinde staj yapma olanağı mevcuttur. Üniversitemize ait Deniz Kulübü tesisleri de öğrencilerimizin staj yapabileceği işletmeler arasında yeralmaktadır.Yüksekokulumuzdan stajyer kabul eden işletmeler arasında; Hilton, Sheraton, Swissotel, Marriott, Kempinski, Radisson Blu, Holiday Inn, Merit Otelleri, Dedeman, Kaya Hotels, Golden Tulip, Noah’s Ark, Arkın Group Hotels gibi konaklama işletmeleri bulunmaktadır.
İletişim
Tel: +90 392 630 1269
Faks: +90 392 365 1584
E-posta: info@tourism.emu.edu.tr
Web: http://tourism.emu.edu.tr