İçeriğe git

DAÜ, İnşaat Mühendisliği Alanında ShanghaiRanking Listesindeki Yükselişi ile Dikkat Çekiyor

Uluslararası bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Çin merkezli ShanghaiRanking tarafından açıklanan 2023 yılı "Global Ranking of Academic Subjects" listesinde, şimdi de İnşaat Mühendisliği Programı ile ön plana çıkıyor.

DAÜ, ShanghaiRanking "Global Ranking of Academic Subjects" listesinde “İnşaat Mühendisliği” alanında dünya genelinde 151-200 bandında yer alarak bir kez daha akademik başarısını kanıtlamış oldu. Kıbrıs adası genelinde listeye bu alanda girebilme başarısını gösteren tek üniversite DAÜ olurken, Türkiye genelinde ise listeye girebilen sadece iki üniversite bulunuyor. DAÜ Türkiye’deki üniversiteler arasında ise inşaat mühendisliği alanında ikinci sırada yer alıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, DAÜ Mühendislik Fakültesi’nin son derece prestijli bir sıralama olan ShanghaiRanking "Global Ranking of Academic Subjects" listesinde İnşaat Mühendisliği alanındaki sıralamada büyük bir başarıya imza atarak 151-200 bandında yer almasının gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özkaramanlı, dünya genelinde sadece seçkin 300 üniversitenin yer aldığı sıralamada Kıbrıs’tan tek üniversite olarak yer bulabilmenin ayrıca büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkaramanlı, bu önemli başarının, fakültenin kalitesini yansıttığını belirterek "DAÜ Mühendislik Fakültesi olarak bölgedeki en kaliteli mühendislik eğitimini vermekteyiz. ABD merkezli ABET akreditasyonuna sahip bölümlerimizde seçkin öğretim kadromuz tarafından öğrencilerimize uluslararası standartlarda eğitim verilmektedir. ShanghaiRanking başarısı da özellikle seçkin öğretim üyelerimizin çok değerli çalışmalarının sonucudur. Başta öğretim üyelerimiz olmak üzere özelde bölümümüze genelde ise fakültemize katkı koyan tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım. DAÜ Mühendislik Fakültesi olarak, bu alandaki başarımızı sürdürmek ve başarılarımızı daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere DAÜ ShanghaiRanking "Global Ranking of Academic Subjects" listesinde Ağırlama ve Turizm Yönetimi” alanında KKTC’den tek Üniversite olarak dünyada 44’üncü sırada, Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kıbrıs genelinde ise birinci sırada yer alıyor. Öte yandan ShanghaiRanking’in İşletme alanında da Kıbrıs adası genelinde listeye girme başarısını gösteren tek üniversite DAÜ. DAÜ bu alanda ise 401-500 bandında yer alıyor.

ShanghaiRanking Sıralaması Hakkında

Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) ilk olarak Haziran 2003’te Shanghai Jiao Tong University, Graduate School of Education, Center for World-Class Universities (CWCU) tarafından yayımlandı ve her yıl güncellendi. 2009 yılından itibaren söz konusu

dünya sıralamalarının telif ve yayıncılık hakları Çin merkezli bağımsız derecelendirme kuruluşu olan ShanghaiRanking Consultancy tarafından alındı. Herhangi bir üniversite ya da devlet kurumu ile bağı bulunmayan ShanghaiRanking Consultancy, söz konusu sıralamaları, alanlarda yapılan yayınlar ve başarıların esas alındığı 6 farklı endeks üzerinden yapıyor. Bağımsız derecelendirme kuruluşu ShanghaiRanking hakkında detaylı bilgiye http://www.shanghairanking.com/ adresinden ulaşılabiliyor.