İçeriğe git

Eczacılık (M.Pharm.) Lisans Programı (M.Pharm., 5 Yıl)

2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlayan DAÜ Eczacılık Fakültesi'nin eğitim dili İngilizce olup, 1 yıllık İngilizce hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, 10 yarıyıldan oluşan 5 yıllık bir lisans programı ve bunun yanısıra 6 yıllık Pharm. D. programı da sunmaktadır.

Genel Bilgi

DAÜ Eczacılık Fakültesi olarak misyonumuz; eczacılık mesleğinin ilkelerini ve etik anlayışını kavramış, toplum sağlığında ilk basamak sağlık danışmanlığı hizmetini verebilecek üst düzey uluslararası donanıma sahip, meslekteki son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme özelliği kazandırılmış nitelikli eczacılar ve bilim adamları yetiştirmek; alanımızdaki bilimsel araştırmalara evrensel ve bölgesel düzeyde katkıda bulunmak; elde edilen bilgileri eczacılık hizmeti yoluyla toplumun yararı için kullanmak; uluslararası ilaç endüstrisinde ve mesleğin diğer dallarında çalışmak için gerekli bilgi birikimini aktarabilecek bir fakülte çatısı altında bölgemizin en iyi ve saygın eczacılık fakültesi olmaktır.

DAÜ Eczacılık Fakültesi olarak vizyonumuz; eczacılık mesleğinin evrensel kriterlerine uygun, mesleğine saygılı, dürüst, topluma faydalı, analitik düşünceye sahip ve grup çalışmasına yatkın, eczacılık alanında uluslararası üst düzey eğitim ve öğretim almış üstün bireyler yetiştirmenin yanısıra toplum sağlığı ve pozitif bilime hizmet etmektir.

Akreditasyonlar

PCN: Pharmacists Council of Nigeria
https://www.pcn.gov.ng

Eğitim / Öğrenim

Eğitim programında ağırlıklı olarak laboratuvar uygulaması yer alan DAÜ Eczacılık Fakültesi, aşağıdaki bölüm ve birimlerden oluşmaktadır:

-Farmakognozi ve Farmasötik Botanik Bölümü -Farmakoloji Bölümü -Farmasötik Kimya Bölümü -Farmasötik Toksikoloji Bölümü -Farmasötik Teknoloji Bölümü

5 yıllık eğitim kapsamında, mezun olmak için öğrencilerin en az 6 ay olmak üzere; eczane eczacılığı, hastane eczacılığı ve endüstri eczacılığı alanında stajlarını başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Olanaklar

DAÜ Eczacılık programı için hazırlanan laboratuvarlar, uluslararası eczacılık eğitim-öğretim programına uygun şekilde, en son teknik ve fiziki altyapıya sahip olarak tasarlanmıştır. Eczacılık lisans eğitimi için gerekli tüm temel cihazların yanı sıra araştırmaya yönelik kullanıma da hizmet verecek şekilde donatılan laboratuvarlar, aynı anda 270 öğrenciye eğitim verecek şekilde ferah mekânlar kullanılarak hazırlanmıştır. Her öğrencinin tek başına kullanmasına imkân verecek şekilde, bağımsız bir mikroskobi laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca en son teknolojiye uygun olarak; her laboratuvarda bulunan akıllı tahta desteğiyle, öğrencilerin eğitimlerini daha verimli bir şekilde sürdürmesi amaçlanmıştır.

Kariyer Olanakları

Eczacıların çoğunluğu, eczane eczacılığı yapmak suretiyle sağlık hizmeti verirken, hastanelerde, ilaç sanayinde, ilaç, aşı, serum ve diğer biyolojik ürünlerin üretim, kalite kontrol ve satış aşamaları ile Ar-Ge laboratuvarlarında, ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda veya Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı ve eşdeğer kurumlarda kamu eczacısı olarak çalışabilirler. Ayrıca, kozmetik alanında en donanımlı eğitimin verildiği eczacılar için, kozmetik endüstrisi de ilaç endüstrisi kadar istihdam yaratabilmektedir.

İletişim

Tel: +90 392 630 2401
Faks: +90 392 365 2819
E-posta: pharmacy@emu.edu.tr
Web: http://pharmacy.emu.edu.tr

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu