Genel Bilgi
Birinci yıl dersleri, öğrencilerin ağırlıklı olarak İngilizce dilini geliştirmelerine ve bilgisayar programcılığı alanında ihtiyaç duyacakları matematik, bilgisayar donanım/yazılım konularındaki altyapıyı öğrenmelerine olanak sağlayan derslerdir. Birinci yılın sonunda öğrencilerimiz bilgi teknolojilerinin uygulandığı iş yerlerinde mezuniyet öncesi iş tecrübesi kazanmak amacıyla yaz stajı yapacak seviyeye ulaşırlar. İkinci yılda ise bilgisayar ağları, internet programlama, nesneye yönelik programlama, veri tabanı programlama/ yönetimi gibi dersler alarak ve üçüncü yılda ise ilk dönem 5 ders alıp sonraki dönem ise piyasada çalışarak bilgi teknolojileri konusunda bilgi ve becerilerini geliştirip bir dönem projesi hazırlarlar.
Program Hedefleri
Öğrencileri:
- inşaat alanında uygulanan profesyonel uygulamalar; static ve mimari proje çizimi, topografik ölçümler ve inşaat malzeme bilgisi, hakkında bilgilendirme.
- etkili sözlü ve yazılı iletişim için, ve etkili bir şekilde yürütme projelerde yeteneğinin geliştirilmesi ve yaşam yararları profesyonel tutum ve farkındalık oluşturmak
- açık etkileşim konusunda deneyimli personel ve pratik bilgi ile İnşaat alanında gelişmeleri takip eden ile uyumlu bir müfredat ile temel bir eğitim ortamı sağlamak
- üçüncü yılın temel amacı, öğrencilere daha fazla gerçek hayat uygulamaları yapmak ve endüstriye entegre şansı vermektir.
Eğitim / Öğrenim
İki yıllık Bilgisayar Destekli Teknik Çizim Ön Lisans Programı sonucunda, mezun olan öğrencilerimizin aşağıda belirtilen vasıflarla donatılmış olmasına özen göstermekteyiz:
- İyi derecede bilgisayar kullanmak;
- El ve AutoCAD ile çizim yapmak;
- Mimari ve statik projelerini uygulamaya koyabilmek;
- Üç boyutlu çizim yapmak;
- Maket yapmak;
- Şantiye yöneticiliği ve takibini yapabilmek;
- Metraj, keşif ve hakediş raporu hazırlayabilmek;
- Malzeme ve zemin laboratuvarlarında ilgili deneyler yapabilmek;
- Yol yapımı ve parselasyon işleri yapmak.
Kariyer Olanakları
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim Ön Lisans Programı’ndan mezun olan öğrencilerin bazı istihdam alanları şunlardır:
- Kamu kurum ve kuruluşları;
- Özel sektör;
- Mühendislik ve mimarlık büroları;
- Müteahhitlik firmaları ve şantiyeler yönetiçiliği;
- Yapı denetimi firmaları.
İletişim
Tel: +90 392 630 1245
Faks: +90 392 365 0711
E-posta: btyo.bilgi@emu.edu.tr
Web: http://sct.emu.edu.tr