İçeriğe git

Hukuk Lisans Programı (Türkçe) (LL.B., 4 Yıl)

Genel Bilgi

Eğitim esas olarak "Türk Hukuk Sistemi’ne dayalı bulunmakta; Türkiye’deki hukuk fakültelerinin eğitim programları ile büyük benzerlikler göstermektedir. Öğrencilerimiz herhangi bir fark dersi vermek zorunda kalmaksızın YÖK nezdinde diplomalarının denkliğini sağlayabilmektedirler. Hukuk Fakültesi, mesleğin icrasında faydalı olacak ve öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre değişen birçok seçmeli dersi de öğrencilerine sunmaktadır.

Eğitim / Öğrenim

Hukuk eğitiminin amacı, hukuk formasyonu kazandırmaya yönelik kavramlara, kurallara, ilkelere, kaynaklara hâkim olabilen, sorgulayabilen, etik ilke ve değerlere sahip hukukçular yetiştirmektir. İyi hukukçular yetiştirmek yanında dil bilen hukukçu olmanın öneminin de farkında olan Fakültemiz, öğrencilerine yoğun bir İngilizce dil programı sunmaktadır. Ayrıca, teorik dersler yanında pratik çalışmalarla öğrencilere muhakeme ve yorum yapma becerisi kazandırarak, onların karmaşık hukuki sorunları çözebilecek yeteneğe kavuşturulması amaçlanmaktadır.

Olanaklar

Hukuk Fakültesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği anfiler ve sınıflar, öğrencilerin araştırma yaptıkları, ödevlerini hazırladıkları bilgisayar laboratuvarları, okuma salonu, öğrencilik statüleriyle ilgili her türlü konuyu danışabildikleri bir öğrenci danışma merkezi, öğretim elemanları ile idari personelin ofisleri ve öğrencilerin yiyecek - içecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kafeterya bulunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi kütüphanesinde, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin gerek öğrenimleriyle ilgili ihtiyaç duydukları gerekse derinlemesine araştırma yapmak istedikleri konulara ilişkin hukuk kitapları ve dergi koleksiyonu ile elektronik veri tabanları mevcuttur. Ayrıca Fakültemizde Prof. Dr. Esin Konanç Kitaplığında ve onun kapsamında Prof. Dr. Bakır Çağlar Koleksiyonu kapsamında öğrencilerin temel kaynak gereksinimlerini karşılayabilecek kitap, kanun ve süreli yayınların bulunduğu temel hukuk kitapları ile genel kültür kitapları yer almaktadır. Bunlara ek olarak tamamen bağışlarla oluşturulan “Özgür Kütüphane” uygulaması ile çok sayıda genel kültür kitapları öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Fakültemizde öğrencilerimizin kullanımına sunulmuş Bilgisayar ve Çalışma Salonu da mevcuttur. 2010-2011 Güz döneminden itibaren uygulanmaya başlanan "Kültürlü Hukukçu Programı" ile amaçlanan; bir kitap, film ya da tiyatro eserine ilişkin, öğrencilerin aktif biçimde katıldığı tartışmalar düzenleyerek, seçkin ve fark yaratan hukukçular yetiştirmektir. Ayrıca sanal mahkeme salonunda gerçekleştirdiğimiz kurgusal duruşmalarla, öğrencilerimize uygulamaya dönük somut hukuk problemlerinin çözümünde kullanacakları makro bakış açısının kazandırılması amaçlanmaktadır. Fakültemiz bünyesinde her yıl düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet Sertifika Programı” ile amaçlanan; öğrencilerimizde kadına yönelik şiddet ve ev-içi şiddet hakkında farkındalık yaratmak, bu tür şiddet vakalarıyla mesleklerinde karşılaştıklarında gerekli donanıma sahip olmalarına katkıda bulunmaktır.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız, avukatlık, hâkimlik-savcılık, noterlik gibi münhasıran hukuk fakültesi mezunlarına açık alanları sınav, staj vb. koşulları sağlayarak seçebilirler. Ayrıca valilik, kaymakamlık, müfettişlik, uzmanlık gibi idari görevler alabilirler; öte yandan bankacılık ve finans sektörlerinde ve özel sektörün diğer alanlarında hukuk fakültesi mezunlarına açık tüm kapılardan girme şansını yakalayabilirler. Hukuk alanı, mezunlarına çok geniş bir yelpazede çalışabilme ve görev üstlenebilme ayrıcalığı, prestijli bir gelecek kurma olanağı sağlayan ender temel alanlardan birisidir.

İletişim

Tel: +90 392 630 1171 / 1644
Faks: +90 392 365 4910
E-posta: hukuk.info@emu.edu.tr
Web: http://hukuk.emu.edu.tr

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu