İçeriğe git

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Misyonumuz

1979 yılında kurulan ilk bölümdür. üniversite'nin en köklü bölümleri arasında yer alan Bölüm'ün amacı, eğitim, araştırma ve kamusal hizmet alanlarında mükemmele erişerek topluma hizmet vermektir. Bu amaca ulaşabilmek için öğrencilerimize mesleki saygınlık, yaşam boyu öğrenme ve liderlik vasıfları kazandıracak, tutum, değer ve vizyon sağlamak en büyük önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, bilimsel çalışmalar yaparak, yeni bilgi ve teknoloji üreterek mezunlarımızı insanlık yararına yenilikler yapabilme yönünde özendirmekteyiz.

Yönetim

Bölüm Başkanı:
Doç. Dr. RASİME UYGUROĞLU

Bölüm Başkan Yardımcıları:

Türkiye ve Ortadoğu'yu kapsayan bir coğrafyada en seçkin Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri arasına girmeyi kendisine hedef olarak seçmiş olan Bölümümüz, Amerika Birleşik Devletleri yanında, uluslararası yüksek öğretim kurumlarını da akredite eden ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) tarafından akredite edilmiştir.

Bölüm İmkanları

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde eğitim, gelişmiş laboratuvarlarla donanmış modern bir binada verilmekte ve çağımızın gerektirdiği her türlü teknolojik olanak eğitimin hizmetine sunulmaktadır. Bölümümüzde dört yıllık lisans programına ek olarak, yüksek nitelikte bilimsel araştıma ve geliştirme ilkesi çerçevesinde düzenlenen yüksek lisans (M.S.) ve doktora (PhD) programlarımız mevcuttur.
Bölümümüz bünyesinde dünyanın en nitelikli ve tanınmış üniversitelerinden yüksek lisans ve doktora eğitimi almış 5 profesör, 5 doçent ve 7 yardımcı doçent öğretim üyesi görev yapmakta; deneyimli, alanlarında uzman ve tanınmış bilim adamlarından oluşan kadrosuyla gerek Türkiye, gerekse çevre ülke üniversiteleri arasında lider olmaya adaydır.
Lisans eğitimi almakta olan öğrencilerimiz, günümüz gereksinim ve beklentilerine göre düzenlenmiş olan Haberleşme ve ‹şaret işleme, Güç ve Kontrol Sistemleri, Entegre Devreler, Bilgisayar Donanımı ve Yazılımı ile Bilişim Mühendisliği gibi alanlarda uzmanlaşma olanağına sahiptirler.

Akreditasyonlar

Programlar

ProgramDereceYılBölüm
Elektrik ve Elektronik MühendisliğiLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik MühendisliğiDoktora / Ph.D.3,5 - 5 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Bilişim Sistemleri MühendisliğiLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği - Bilişim Sistemleri Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Bilgisayar Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği - Bilgisayar Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği - Bilişim Sistemleri Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği - Mekatronik Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği - Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Biyomedikal MühendisliğiLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme MühendisliğiLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği - Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği - Biyomedikal Mühendisliği Çift AnadalLisans / B.S.4 Elektrik Elektronik Mühendisliği

Eğitimde Farklılık

Bölümde eğitim, teknolojik olanakların kullanıldığı gelişmiş dersliklerde verilmekte olup öğrenci ile öğretim üyesi arasında verimli bir etkileşim ortamı yaratılmaktadır. Dersliklerimizde öğretim üyesinin kontrolündeki çokluortam kürsüleri aracılığı ile geleneksel karatahta merkezli eğitim, bilgi teknolojilerinin rahatlıkla kullanılabildiği projeksiyon ve bilgisayar merkezli çağdaş eğitime kaymıştır. Bu alanda, DAü bünyesinde ilk adımı atmış olan Bölümümüz yüksek teknoloji uygulamalarını içeren üstün nitelikli bu sistemlerin üniversite genelinde kullanılabilmesi için destek vermektedir.
öğrencilerimiz eğitimleri sırasında endüstriyel deneyim kazanabilmek için 40 günlük yaz stajı yapmaktadırlar. Bu stajın verimli olabilmesi için öğrenciler uygun kurum ve kuruluşlara yönlendirilmekte; staj sonrası edindikleri bilgi ve tecrübe birikimini bir rapor aracılığı ile Bölümümüze bildirerek bu konuda da önemli bir deneyim kazanmaktadırlar. Yaz stajı sayesinde öğrencilerimiz endüstriyel bir kazanım elde etmenin yanında kurdukları kişisel ilişkiler sayesinde mezuniyet sonrası kolaylıkla iş bulabilmektedirler.
Mezuniyet öncesi, her öğrenci eğitim sürecinde elde etmiş olduğu kuramsal bilgiyi bir mezuniyet projesi kapsamında tasarlayıp uygulamaya geçirmekte; böylece kuramsal bilgi, tasarım ve uygulamayı harmanlayarak çalışma hayatına hazır duruma gelmektedir.

Öğrencilerimizin Değeri

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün ileri derecede ‹ngilizce bilen mezunları, bu dilde hem teknik konuları, hem de iletişim kurarak kendilerini çok iyi ifade edebilmekte; dolayısıyla uluslararası kurum ve kuruluşlarda rahatlıkla çalışabilmektedirler. Endüstrinin gereksinim duyduğu temel mühendislik kuramsal bilgi ve birikimini edinen öğrencilerimiz, günümüzde her alanda kullanılan bilgisayar destekli tasarım becerisine de sahip olmaktadırlar. Birçok derste ve mezuniyet projesinde, takım çalışmasına yönlendirilen öğrencileri-miz, mezuniyet sonrasında bu tür bir çalışma gerektiren projelerde rahatlıkla rol alabilmektedirler. Mezunlarımız, eğitimleri sırasında aldıkları mühendislik ahlakı; endüstriyel işletme, mühendislik ekonomisi vb. yanında gördükleri sosyal ve kültürel dersler sayesinde kazandıkları üstün teknik donanımla hem yöneticilik hem de liderlik vasıflarına sahip olmaktadırlar.

Kariyer Olanakları

Sanayi ve akademi dünyasının gereksinim duyduğu kuramsal bilgiye sahip, en son teknolojiyi kullanabilen, yabancı dile hakim, çok iyi derecede bilgisayar kullanabilen, dünyadaki gelişmeleri izleyebilen, bilimsel araştırma yapabilecek şekilde lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ülkelerinde kolaylıkla iş bulabilmektedirler.
Gerek elekrik ve elektronik, gerekse bilgisayar ve bilişim sistemleri konularında rahatlıkla iş bulabilen mezunlarımız, kariyerleri süresince öğrenmeye devam edebilmekte; böylece hem bilgi hem de beceri birikimlerini sürekli geliştirerek iş dünyasında farklı görev ve sorumlulukları yerine getirebilmektedirler.
Buna ek olarak, gerek akademik kariyer yapmak, gerekse belli konularda daha da uzmanlaşmak isteyen mezunlarımız, lisansüstü düzeyde Bölümümüzde veya dünyaca tanınmış üniversitelerde eğitimlerini rahatlıkla sürdürebilmektedirler.

İletişim

Adres:
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Leonardo Da Vinci Caddesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs
Mersin 10 Turkey

Tel: +90 392 630 1301
Faks: +90 392 630 1648
E-posta: infoee@emu.edu.tr
Web: http://ee.emu.edu.tr

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu