YKS sonucu ile başvuru yapacak T.C. uyruklu adaylarda Y-TYT puan türünde ilk 800.000’e girme şartı aranmakta olup, Yetenek Sınavı tarihi YKS sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacaktır. Yetenek Sınavı sonucunda 12 öğrenciye 100% burs, 3 öğrenciye de yurt bursu verilecektir.
Yetenek sınavında adaylardan tek, iki, üç ve dört ses duyma, ezgi ve ritim tekrarı, İstiklal Marşı ve kendi seçecekleri bir şarkıyı söyleme, çaldığı bir çalgı ile istediği parçaları seslendirmeleri istenecektir.
Sınava başvurular 0392 630 1982 ve 0392 630 1420 numaralı telefonlardan ya da cemil.tugcan@emu.edu.tr e-mail adresinden yapılabilir. Başvuruda bulunan adaylara randevu yeri, tarihi, saati ve sınavın nasıl yapılacağı telefon ve/veya e-posta yolları ile bildirilecektir.
Bölümümüz hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi https://fedu.emu.edu.tr ziyaret edebilir, Bilgi Talep Formu'nu doldurabilir veya 0392 630 19 82 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.
Yetenek sınavının nasıl yapıldığına dair örnek video
2023 YKS Kontenjanları
Program Adı | 2023 Kontenjanı |
---|---|
MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ (Türkçe) (%100 Burslu) | 12 |
MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ (Türkçe) (%75 İndirimli) | 4 |
* 3 öğrenciye yurt bursu verilecektir. |
Program Hakkında
Amacı özel yetenek sınavıyla bilgi ve becerileri saptanarak programa kabul edilen öğrencileri, bilimsel esasa dayalı bir müzik eğitiminden geçirerek evrensel normlara uygun donanıma sahip müzik öğretmenleri olarak yetiştirmektir. Hedef; topluma katılımcı ve uygulamalı bir eğitim yoluyla, bilimsel düşünen, evrensel müzik kültürünü özümsemiş müzik öğretmenleri kazandırmaktır. Gelişen bilgi ve teknoloji ile geliştirilecek materyallerin kullanıldığı dersler aracılığıyla; bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, teknolojiyi tanıyan ve kullanan, en yeni öğretim tekniklerini sınıf ortamında uygulayabilen, yaratıcı, kültürlü, kişilikli genç öğretmenlerin yetiştirilmesini hedefleyen Müzik Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllıktır ve eğitim dili Türkçe'dir. Müzik Öğretmenliği Programımız 2023 yılında EPDAD tarafından akredite edilmiştir.
Genel Bilgi
Özel yetenek sınavına girebilmenin ön koşulu, T.C. uyruklu adayların, Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi bir dalından ÖSYM'nin belirlediği baraj puanını veya daha üzerini almaktır. Böylece, Müzik Öğretmenliği Programının düzenlediği özel yetenek sınavına girme hakkı kazanılır. KKTC uyruklu adaylar ise Müzik Öğretmenliği Programı özel yetenek sınavı ve ayrıca DAÜ giriş sınavında başarılı olma kriterini yerine getirmelidir. Müzik Öğretmenliği Programı özel yetenek sınavı ve DAÜ giriş sınavı birleşik puanlama sistemindedir. Türkiye ve KKTC dışından gelecek öğrencilere uygulanacak koşullara Undergraduate Admission linkinden ulaşılabilir. Türkiye ve KKTC dışından gelecek öğrenciler için çok iyi derecede Türkçe bilmek ön koşuldur.
Akreditasyonlar
EPDAD: Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği
https://epdad.org.tr
Eğitim / Öğrenim
Müzik Öğretmenliği Programı’nın 4 yıllık eğitim sürecinde lisans öğrencilerine verilen dersler alan bilgisi, meslek bilgisi ve genel kültür olarak üç farklı alanda toplanmıştır. Her öğrenci fiziksel özelliklerine ve becerilerine uygun bir enstrümanı çalmayı dört yıl boyunca öğrenmekle yükümlüdür. Bunun yanısıra öğrencilerimiz piyano ve ses eğitimi almakta, dört yıl boyunca da koro eğitimleri görmektedirler. Öğrencilerimiz mezuniyet yılında bir yıl boyunca okullara staj yapmak üzere gönderilmektedirler.
Olanaklar
Bölümümüzde öğrencilerin toplu derslerinin yapıldığı video ve DVD çalarlı, klimalı, projektöre sahip derslikler, piyanolu, aynalı çalışma odaları, tam ve yarım kuyruklu piyanolar, bilgisayar destekli müzik eğitimi için dijital piyanolar ve öğrencilerin derslerinde kullanmaları amacıyla gitar, keman, viyola, viyolonsel, flüt ve blokflütler, org, akordeon, mandolin, orff çalgıları, perküsyon aletleri, davul ve zil setleri, bando zilleri ve bağlamalar bulunmaktadır.
Kariyer Olanakları
Amacımız, mezunlarımızın, çalışma yaşamlarına ilk günden değer yaratacak bir donanımla atılmaları, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eğitim sistemleri içerisinde etkin ve başarılı olabilecek bir bilgi birikimi ve tecrübeyle yetişmeleridir. Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen, müzik eğitimi verilen özel kurs, dersane ve kuruluşlarda eğitmen olabilir, belediye, diğer kamu kurumlan ve özel kuruluşlar kültür-sanat birimlerinde ve lisans üstü eğitimlerine devam ederek üniversite kadrolarında görev alabilirler
İletişim
Tel: +90 392 630 1982
Faks: +90 392 365 4038
E-posta: fedu@emu.edu.tr
Web: http://fedu.emu.edu.tr