İçeriğe git

Yapım ve Gayrimenkul Yönetimi Yüksek Lisans (Tezsiz) ** (M.S., 1 - 1.5 Yıl)

** ile işaretlenmiş programlara sadece KKTC ve yabancı uyruklu öğrenci kabul edilmektedir.

Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Akdeniz ve Orta Doğu bölgesindeki gayrimenkul sektörü son yıllarda olumlu gelişmeler sergilemiştir. İnşaat yapımı ve gayrimenkul yönetimi konusunda pratik bilgi ve beceri sağlayan yüksek lisans programlarına olan talep artmaktadır.

Yapım ve Gayrımenkul Yönetimi’nde doğru stratejik planlama ve gelişme için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak büyük önem taşır. Bu nedenle, inşaat ve gayrimenkul yönetimi alanında eğitim ve öğrenim almak, bu sektörde karlı bir kariyer yapmayı sağlama konusunda giderek daha da önemli hale gelmiştir. Tüm dünyada inşaat ve gayrimenkul sektörü, gerekli beceri ve bilgiye sahip olanlar için umut vaat eden kariyer fırsatları sunmaktadır. Aynı zamanda, hızlı büyüyen bu sektörü kontrol etmeye çalışan ülkeler için iyi donanımlı insanlara ihtiyaç artmaktadır. Sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak nitelikli bireylerin yetiştirilmesi, bu bağlamda büyük önem taşımaktadır.

Yapım ve Gayrimenkul Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programı, bu sektördeki uzmanlık talebinin karşılanması için zamanında ve iyi bir şekilde hazırlanmış bir yanıttır. Bu program, inşaat ve gayrimenkul sektörünün değişen ihtiyaçlarıyla uyum içerisinde geliştirilmiş, öğrencilere yapım ve gayrimenkul yönetimi alanında başarılı olmak için gerekli olan pratik becerileri ve bilgiyi sağlamak amacıyla stratejik bir şekilde tasarlanmıştır.

Kayıt - Kabul Koşulları

Programa Kabul kriterleri aşağıda özetlenmiştir.

  1. Eğitim Geçmişi: Yurt içinde veya yurt dışında en az dört yıllık lisans eğitimi veren bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.
  2. Resmi Transkript: Lisans eğitimi süresince alınan tüm derslere ve notlara ait resmi transkriptin sunulması.
  3. Diploma Fotokopisi: Üniversite diplomalarının noter onaylı fotokopilerinin sunulması.
  4. Tavsiye Mektupları: Akademik veya profesyonel kaynaklardan, adayın akademik yeterliliğini ve yapı yönetimi alanındaki başarı potansiyelini vurgulayan iki adet tavsiye mektubu.
  5. Türk Vatandaşları için ALES Puanı: ALES sınavı - SAYISAL puan türünden en az 55 alınması.
  6. Amaç Beyanı: Programı seçme nedenlerini, kariyer hedeflerini ve bu programın profesyonel hedefleriyle nasıl uyumlu olduğunu açıklayan net ve iyi yazılmış bir amaç beyanı.
  7. İngilizce Yeterliliği: Ana dili İngilizce olmayan adaylar için, DAÜ İngilizce yeterlilik sınavı, TOEFL gibi standartlaştırılmış testler aracılığıyla İngilizce yeterliliğinin kanıtlanması gereklidir (eğer önceki eğitimleri İngilizce bir ortamda tamamlanmadıysa).
  8. Mülakat/Değerlendirme: Adayın motivasyonunu, alan hakkındaki anlayışını ve programa katkıda bulunma ve yararlanma potansiyelini değerlendirmek için bir mülakat veya değerlendirme ihtiyaç duyulması durumunda yapılabilir.
  9. İş Deneyimi (İsteğe Bağlı): İnşaat, mühendislik veya ilgili alanlarda iş deneyimi başvuru sürecinde değerlendirilebilir.

Bu kriterler, çeşitli eğitim geçmişlerine sahip öğrencileri çekerken, tüm katılımcıların programın zorluklarıyla başa çıkabilmek için gerekli temel bilgilere sahip olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Mühendislik dalından mezun olmayan öğrenciler için ön şart derslerinin dahil edilmesi, kabul edilen tüm öğrencilerin programın zorluklarına hazır ve eşit bir başlangıç noktasında olmalarını sağlayacaktır.

Araştırma Alanları

İletişim

Tel: +90 392 630 1231
Faks: +90 392 630 2869
E-posta: eng.dean@emu.edu.tr
Web: http://civil.emu.edu.tr/

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu