Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ – PDRAM), hem 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü hem de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü‘ne yönelik farkındalık artırma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
DAÜ – PDRAM ve DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, DAÜ öğrencilerinin 20 Kasım sabahı çocuk hakları konusuna dikkat çekmek amacıyla çocuk hakları ilkelerini içeren afişlerin üniversite içindeki ağaçlara asılması ile başladı. 21 Kasım tarihinde çocuk gelinler konusunu ele alan “Halam Geldi” adlı film gösterimi sonrası çocuk gelinler olgusu çocuk ve kadın hakları çerçevesinde tartışıldı. Söyleşi DAÜ – PDRAM Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan ve DAÜ PDRAM Uzman Psikologları tarafından yönetildi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları etkinlikleri kapsamında ayrıca, DAÜ – PDRAM uzman psikoloğu Güler Ataş’ın kaleme aldığı “Çocuk Hakları mı?” başlıklı makalesi yerel bir gazetede yayınlandı.
DAÜ – PDRAM 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü farkındalık çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım’da DAÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri tarafından DAÜ kampüsü içinde ve üniversitenin ana giriş kapılarında el ilanları dağıtılması ve günün sembolü niteliğindeki beyaz kurdeleler ve rozetlerin DAÜ öğrenci ve çalışanlarına takılması ile başladı. Aynı gün içerisinde kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemini vurgulamak amacı ile “Philomena” isimli film gösterimi ve film ile ilgili söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte şiddetle mücadelenin ve dayanışmanın önemi DAÜ – PDRAM Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan ve DAÜ – PDRAM uzman psikologları tarafından vurgulandı. DAÜ – PDRAM 25 Kasım etkinlikleri kapsamında ayrıca DAÜ – PDRAM uzman psikoloğu Haşim Haşimoğulları tarafından halen yayın aşamasında olan ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ başlıklı bir gazete yazısı kaleme alınmıştır.