Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs Politikalar Merkezi yıllık seminerlerini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde gerçekleşen 'Amerika'da İslam' başlıklı etkinlikle başlattı.
Açılış konuşmasının DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen tarafından gerçekleştirildiği etkinliğe Amerika’nın Kıbrıs Elçiliği Halkla İlişkiler Temsilcisi Yardımcılığı görevini sürdüren Paul Wulfsberg konuşmacı olarak katıldı. Swarthmore College'de siyaset bilimi ve ekonomi eğitimi almış olan Wulfsberg aynı zamanda Mısır'da Al-Ahram gazetesinin de yayın editörü olarak görev yapmıştır. Wulfsberk Harvard Üniversitesi'nde 3 yıl boyunca Arapça dersleri de vermiştir.
Konuşmasında 11 Eylül 2001 tarihinin İslam'ı dünya politikasının en önemli unsurlarından biri haline getirmesine değinen Paul Wulfsberg, Müslüman toplulukların dünyanın her yerine yayılmasından bahsetti. Sadece Amerika'da sayıları 2 ve 7 milyon arasında değişen Müslüman topluluğu olduğunu belirten Wulfsberg, Amerika'da yaşamakta olan Müslüman topluluğu hakkında istatistiksel bilgiler de sundu.
İstatistiksel bilgilerin ardından, Wulfsberg Amerika'daki Müslümanların günlük hayatları, iş yerleri, okulları ve ordudaki yerleri hakkında bilgiler verdi. Amerika'nın din özgürlüğünden de bahseden Wulfsberg, Müslüman vatandaşların diledikleri yer ve zamanda dinlerini icra edebilme serbestliğine sahip olduklarını belirtti. 1950’li yıllarda Amerika'da var olan dinsel inanç ayrımcılığından bahseden Wulfsberg, günümüzde Müslümanların tam anlamıyla din özgürlüğü hakkına sahip olduğunu ifade etti.
Amerika'daki Müslüman toplulukların üzerine dikkatlerin çekilmesinin, 2008 başkanlık seçimlerinde aday olan Barack Obama'nın Müslüman olup olmaması ile başladığını anlatan Wulfsberg, günümüzde Amerika'da doktor Mehmet Öz, boksör Muhammed Ali, gazeteci Mona Eltahawy, yazar ve düşünür Fareed Zakaria başta olmak üzere birçok tanınmış ve ünlü Müslüman’ın yaşamakta olduğunu belirtti. 2008 yılında ilk kez bir Müslüman’ın kongre üyesi olarak seçildiğini söyleyen Wulfsberg, sunumunu Amerika'da yaşamakta olan Müslüman’ların, tartışmaların aksine, hayatlarını diledikleri gibi sürdürdüklerini söyleyerek noktaladı.