İçeriğe git

DAÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Tübitak’tan Güçlü Destek

DAÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Tübitak’tan Güçlü Destek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Burcu  Kaya Kızılöz’ün yürütücüsü olduğu, Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman, Yrd. Doç. Dr. Şerif Türkkal Yenigüç ve Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Talat Zrilli’nin araştırmacı olarak katkıda bulundukları “Belleğin Kimlikle Özdeşleşme ve Gruplar Arası Tutumlara Etkisi” isimli araştırma projesi, TÜBİTAK tarafından 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Nesiller boyunca aktarılan otobiyografik anılar ve bu anıların uzlaşma ve olası bir barış anlaşmasına ilişkin tutumlar üzerindeki etkilerini inceleyecek olan iki toplumlu çalışma üç yıl sürecek. Çalışmada Dr. Pınar Kurdoğlu Ersoy doktora sonrası araştırmacı olarak yer alacak, ayrıca bir de yüksek lisans öğrencisine proje kapsamında bursiyer olarak yer verilecektir.

Başvuru öncesi hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren çalışma üst sınırdan destek almaya hak kazanmıştır ve 1.537.000 TL’lik bütçeye sahiptir.

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu