Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile SOS Çocuk Köyü Derneği arasında yürütülen iş birliği protokolü kapsamında, DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (PDRAM) tarafından SOS Çocuk Köyü’nde Aile Temelli Bakım sisteminde bakım vermekte olan annelere, teyzelere ve SOS Gençlik Evi’nde görevli gençlik danışmanlarına yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. “Çocukluktan Gençliğe Psikolojik Sağlık: Damgalamadan Destek Olmak” konulu eğitim SOS Çocuk Köyü Duygu Atölyesi’nde DAÜ-PDRAM psikologları tarafından düzenlendi.
Söz konusu çalışmada, Çocukluk ve Gençlik Dönemlerinde Psikolojik Sağlık, Psikolojik İyilik Hali’nin Psikolojik Sağlık Üzerindeki Önemi, Çocukluk ve Gençlik Dönemlerinde Görülebilecek Gelişimsel Güçlükler, Psikolojik Destek Arama Tutumunu Etkileyen Bireysel ve Toplumsal İnançlar, Psikolojik Destek Aramaya Yönelik Damgalama (Stigma), Kalıp Yargılar, Önyargı ve Ayrımcılık, Akıl Sağlığında Çocuk Hakları ve Hakları Gözetmek ile Çocukluktan İtibaren Psikolojik Sağlamlığı Destekleyici Bakım Veren Pratikler üzerinde duruldu. Öte yandan çalışmada grup aktivitelerine de yer verildi.
Çalışma sonrasında SOS Çocuk Köyü ve DAÜ-PDRAM tarafından katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. DAÜ-PDRAM Başkanlığı, DAÜ’nün topluma ve sivil toplum organizasyonlarına yönelik sunmakta olduğu önemli hizmetlere dikkat çekerek, DAÜ-PDRAM’ın bu tarz çalışmalara katkı koymaya devam edeceğinin altını çizdi. Özellikle SOS Çocuk Köyü ile yapılan protokol kapsamında bu tarz hizmet içi eğitim çalışmalarının yanı sıra, SOS Çocuk Köyü’nde yaşam süren çocuk ve gençlere yönelik destek çalışmalarının 2024 yıllında da devam etmesinin hedeflendiğini aktarıldı.