Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Ulusal Lisansüstü Programlar Arası İletişim / Etkileşim Platformu ve 10. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’na katıldı.
Prof. Dr. Dağlı, İç Mimarlık Bölüm Başkanları toplantılarındaki ortak isteğin gerek meslek eğitiminde, gerekse piyasa koşullarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek düzeltilmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesi ile her anlamda mesleki kalitesinin yakalanması olarak ifade edildiğini ve bu anlamda KTÜ’de gerçekleşen toplantının mottosunun; Japonca'da kai (değişim) ve zen (iyi) sözcüklerinin birleşmesi ile oluşan ve "Mevcut durumu yeterli bulmayarak sürekli iyileştirme" anlamına gelen KAİZEN olarak belirlendiğini vurgudı.
Prof. Dr. Dağlı, ilk gün gerçekleşen toplantı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İç mimarlık alanındaki lisansüstü programlarına yönelik gerçekleşen bu toplantı dizisinin temelleri, 2013 yılı bahar döneminde Doğu Akdeniz Üniversitesi ile TOBB Ekonomi & Teknoloji Üniversitesi iş birliği ile atılmıştır. Bu doğrultuda bu oluşum, lisansüstü programlar arasındaki iletişim/ etkileşim ve ilgili çalışmaların yürütüldüğü; lisansüstü programları bulunan KKTC ve Türkiye’deki iç mimarlık bölümlerinin paydaş olduğu, alanın önemli ve tek platformu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ev sahibi kim olursa olsun toplantı, bizim üniversitemizin ve TOBB-ETU Üniversitesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilmektedir. 6. Ulusal Lisansüstü Programlar Arasındaki İletişim ve Etkileşim Platform Toplantısı, sunumlar yanında lisansüstü eğitimine yön vermesi açısında çalıştay şeklinde gerçekleştirilmiştir. Programa paralel uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve DAÜ ile TOBB-ETU’nun koordinasyonunda gerçekleşen ve bir önceki toplantıda, Bahçeşehir Üniversitesi’nde karara bağlanan yükseltmelerle ilgili anahtar kelimelerin alanla ilgili olanların netleştirilip, çoğaltılması yönündeki çalışmanın son halini onaylarak YÖK’e iletmek üzere Türkiye İç Mimarlar Odası Başkanı’na sunulmuştur.”
İkinci toplantı olan İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’nda ise açılış konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Dağlı’nın akreditasyon çalışmalarına yönelik bir sunumu olmuştur. Sunumlar yanında lisans eğitimine yön vermesi açısından çalıştay da gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Dağlı, ikinci günkü toplantı ile ilgili ise “Programın paralelinde lisans eğitiminin denetlenebilmesi için uzun süredir DAÜ ve İTÜ iş birliğinde üzerinde çalıştığımız Türkiye düzleminde yerel akreditasyon kurumunu oluşturma girişimini oda başkanına aktardık. Bu konunun en kısa zamanda aktif hale getirilmesi için odanın DAÜ ve İTÜ’nün öncülüğünde bir toplantı organize edeceği bilgisini almış bulunmaktayız.” şeklinde açıklama yaptı.
Son olarak Prof. Dr. Dağlı, iki toplantının da gerek İç Mimarlık mesleğinin gerekse eğitimin ileriye yönelik gitmesine katkı koyacak nitelikte olduğunu vurgulamıştır.